Computerles aan huis

In deze computercursus voor senioren wordt thuis op uw tempo uitgelegd hoe de computer werkt. Bijvoorbeeld het versturen van mailtjes, het zoeken op internet of het maken van een fotoboek. Wanneer u dit (op de website) leest, dan weet u waarschijnlijk al het een en ander van de computer. Tijdens de computerles kunt u natuurlijk ook wat ingewikkeldere vragen stellen zoals: hoe kan ik de foto’s van mijn telefoon op de computer krijgen en deze bewerken.

 

computer-les

 

Computerles voor beginner

Aan het begin van deze les verwachten wij niks van u. Wij gaan er zelf vanuit dat u weinig tot geen verstand heeft van de werking van uw computer. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u een laptop heeft, maar het verschil tussen een laptop en een computer is minimaal, dus daarom gebruiken wij de term computer. Tijdens deze les leert u hoe de computer werkt. Wij krijgen vaak vragen die gaan over de werking van het toetsenbord en muis, maar ook over het verzenden van mailtjes en het openen van bestanden. Dit soort vragen horen wij vaak en daarom helpen wij u hier gewoon stap bij stap mee.

 

De kans is groot dat u gebruik wilt maken van het internet. Op het internet kunt u bijna alles opzoeken, zoals het nieuws, maar ook foto’s en zelfs filmpjes bekijken. Deze les is op afgestemd, waardoor u de computer op uw eigen tempo onder de knie krijgt. Mocht de les te snel gaan, dan kunt u dit altijd aangeven. Het is natuurlijk ook mogelijk om nog een les te nemen, waarin wij vervolgens beginnen met het herhalen van een aantal dingen. Wat u weet wat ze zeggen: herhaling is de beste leermeester. Deze computercursus is met name bedoeld voor ouderen die graag beter met de computer overweg willen.

 

 

 

 

Computerles voor amateur

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die al regelmatig computeren. Dus zoekt u al af en toe wat op, op het internet en verstuurt u al regelmatig mailtjes? Dan is deze les voor u bedoeld. In deze les leren wij u met name de wat geavanceerde mogelijkheden van de computer, zoals het bewerken van een pdf, het installeren van een nieuw programma en ordenen van uw bestanden. Daarnaast komen wij veel mensen tegen die problemen ervaring met hun DigiD. Vobird Hulp kunt u helpen met het begrijpen van de werking van DigiD, waardoor u zelf kunt inloggen bij bijvoorbeeld uw zorgverzekering. Ook deze lessen zijn bij u thuis en op uw tempo, waardoor wij u optimaal kunnen bijscholen. Deze computercursus is met name bedoeld voor ouderen die al wat vaker computeren, maar er nog wat beter in willen worden.

 

 

 

 

Computerles voor gevorderde

Deze les is bedoeld voor de mensen die al enige computerervaring hebben en weten hoe de computer werkt. Vaak willen mensen, die al enigszins met de computer overweg kunnen, les in bijvoorbeeld Excel en Word. Deze twee programma’s zitten vol met opties, waardoor de mogelijkheden enorm zijn. Daarnaast kunt u steeds meer dingen online kopen. Voor veel mensen is dit nieuw en voelt dit wellicht niet vertrouwd. Tijdens deze computerles leren wij u bijvoorbeeld hoe u online kunt bankieren, waardoor u overal op het internet betalingen kunt doen. Mocht u graag meer willen weten over een bepaald onderwerp, aarzel dan niet en neem direct contact op! Onze cursisten hebben jarenlang ervaring en kunnen u bijna overal bij helpen! Deze computercursus is met name bedoeld voor ouderen die al veel met de computer werken, maar die zich graag willen ontwikkelen op het gebied van computeren.

 

 

 

 

Gepersonaliseerde les

Alle lessen bij Vobird Hulp zijn gepersonaliseerd. Wij vragen u van tevoren wat u graag zou willen leren. Heeft u nou een specifiek onderwerp waar u graag meer over zou willen weten of weet u niet op welk niveau u zit? Geen probleem! Hiervoor hebben wij de gepersonaliseerde les. De naam zegt het eigenlijk al: gepersonaliseerde les. De les is dus speciaal voor u gemaakt. Dus wilt u graag een specifiek gedeelte of programma van de computer leren? Dan is deze les voor u bedoeld! Neem contact op en wie weet bent u binnen de kortste keren een specialist op uw gebied.

 

Een computerles duurt ongeveer drie kwartier. U krijgt een half uur les en daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om op elk moment vragen te stellen.

 

 

 

Locaties:

Computerles Schouwen-Duiveland:

 • Computerles in Bruinisse
 • Computerles in Oosterland
 • Computerles in Sirjansland
 • Computerles in Ouwerkerk
 • Computerles in Nieuwerkerk
 • Computerles in Zierikzee
 • Computerles in Dreischor
 • Computerles in Noordgouwe
 • Computerles in Kerkwerve
 • Computerles in Scharendijke

 

Computerles Goeree-Overflakkee:

 • Computerles in Oude-Tonge

 

Computerles Tholen:

 • Computerles in Sint-Philipsland