Computer APK

Een computer APK is een periodieke keuring voor uw computer of laptop. Deze keuring is noodzakelijk, omdat een computer snel verouderd kan worden. Naast het feit dat de computer hierdoor een stuk langzamer wordt, kan het ook zo zijn dat de computer een virus kan bevatten. Tijdens deze computer APK focussen wij op drie dingen: versnellen, opschonen & bijwerken.

 

U vraagt zich ongetwijfeld wel eens af: Is mijn computer nog wel goed? Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij exact wat wij moeten doen om uw computer sneller en veiliger te maken. Wij raden aan om deze computer APK op jaarlijkse basis te doen. Er bestaat een mogelijkheid dat het ons niet lukt om uw computer of laptop sneller te maken. Een reden hiervoor kan zijn dat uw apparaat al oud is en het onmogelijk is om de snelheid te bevorderen. Wanneer dit het geval is dan krijgt u natuurlijk uw geld terug en geven wij u daarnaast gratis advies. Een logische vervolgstap zal dan zijn het kopen van een nieuw laptop/computer of het vervangen van een of meerdere onderdelen.

 

 

 

 

Versnellen

 

Opstarten versnellen

De ideale situatie: u drukt op de aan-knop en de computer of laptop is aan. Dit is helaas (nog) niet mogelijk. Er zijn een heleboel factoren die invloed hebben op de snelheid van het opstarten. De kans is groot dat de computer (zonder uw weten) een heleboel programma’s laat opstarten die u niet gebruikt. Vobird Hulp past het opstartproces zodanig aan dat alleen de benodigde programma’s en onderdelen opgestart worden. Tijdens deze computer APK zorgen wij ervoor dat het opstartproces van uw computer of laptop weer versneld wordt.

 

 

Computer versnellen

Een trage computer wilt natuurlijk niemand, dat begrijpen wij als geen ander. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw computer of laptop langzaam is. De meest voorkomende reden is dat er veel onnodige bestanden en programma’s op staan die verwijderd kunnen worden. Vobird Hulp zorgt ervoor dat al deze onderdelen verwijderd worden, waardoor u uw computer of laptop weer optimaal kunt gebruiken. Wanneer uw laptop of computer ouder is dan vijf jaar dan is de kans groot dat het verwijderen van deze programma’s en bestanden geen invloed heeft. Wij proberen er dan alles aan te doen om de computer sneller te maken, maar dit lukt niet altijd. Wanneer dit het geval is dan helpen wij u graag bij de aanschaf van een nieuwe computer of laptop en daarnaast installeren wij deze ook voor u.

 

 

Opschonen

 

Onnodige programma’s verwijderen

Er staan een heleboel programma’s op uw computer of laptop. Een hoop zijn er noodzakelijk voor de werking van uw computer, maar een aantal zijn overbodig en staan er onnodig op. Het is voor uw natuurlijk onmogelijk om te weten welk programma er verwijderd kan worden en welke niet. Door onze jarenlange ervaring weten wij exact welke programma’s behouden moeten worden en welke onnodige programma’s verwijderd kunnen worden. Het verwijderen van onnodige programma’s resulteert uiteindelijk in een sneller apparaat en zorgt er daarnaast voor dat de computer langer mee kan.

 

 

Onnodige bestanden verwijderen

Naast onnodige programma’s, staan er ongetwijfeld ook een heleboel onnodige bestanden op. Dit zijn vaak tijdelijke bestanden die de computer opgeslagen heeft. De computer verwijderd deze bestanden vervolgens niet, wat resulteert in een hoop onnodige bestanden. Tijdens de computer APK zorgen wij ervoor dat deze onnodige bestanden verwijderd worden van uw computer of laptop.

 

 

Vervelende meldingen verwijderen

Het is een veelvoorkomend probleem: vervelende meldingen. Zij vertellen u dat er een update is of dat u moet gaan betalen. Deze meldingen komen vaak van de makers van bepaalde programma’s die u op uw computer of laptop hebt staan. Deze meldingen kunnen geen kwaad, maar wij begrijpen dat u hier vanaf wilt. Tijdens de computer APK zoeken wij uit wat deze meldingen betekenen en lossen wij het probleem voor u op.

 

 

Internetbrowser opschonen

Een internetbrowser is het programma dat u gebruikt om bijvoorbeeld deze website te bezoeken. Veelgebruikte internetbrowsers zijn Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox en Microsoft Edge. U zoekt wekelijks (en misschien wel dagelijks) wat op, op het internet. De bezochte websites worden allemaal opgeslagen, zodat de browser u in de toekomst goed kan helpen bij het vinden van de juiste pagina’s. Ontzettend handig, maar het brengt ook een nadeel met zich mee: ruimte. Deze opgeslagen pagina’s nemen allemaal ruimte in beslag, terwijl dit in principe helemaal niet nodig is. Wij schonen daarom uw internetbrowser op, zodat alle onnodige bestanden verwijderd zijn.

 

 

Bijwerken

 

Besturingssysteem bijwerken

Een besturingssysteem is een programma dat na het opstarten van uw computer ervoor zorgt dat alles naar de wens van de gebruiker verloopt. Het zorgt er dus voor dat u uw computer of laptop kunt gebruiken.Het besturingssysteem is een van de meest belangrijke onderdelen van uw computer. De meest gebruikte besturingssystemen zijn macOS & Windows. Het zijn en blijven programma’s en ook deze moeten dus bijgewerkt worden, waardoor u uw apparaat optimaal kunt gebruiken. Tijdens de computer APK zorgen wij ervoor dat deze besturingssysteem weer compleet bijgewerkt zijn.

 

 

Programma’s bijwerken

U herkent het ongetwijfeld: updates. Wij horen vaak van mensen dat zij meldingen krijgen van programma’s die moeten updaten. Updaten is niets anders dan het bijwerken van het programma. Dit is ontzettend belangrijk, omdat er verschillende redenen kunnen zijn waarom een programma moet updaten. Er zijn misschien nieuwe mogelijkheden of de maker van het programma heeft een zwakke plek in het programma gevonden. Een zwakke plek zou bijvoorbeeld een plek kunnen zijn waar hackers misbruik van kunnen maken. Het is daarom belangrijk dat deze programma’s eens in de zoveel tijd geüpdatet worden. Daarnaast zorgen wij ook dat de zogenoemde stuurprogramma’s bijgewerkt worden. Dit zijn de programma’s die ervoor zorgen dat de verbinding tussen bijvoorbeeld uw toetsenbord, muis en beeldscherm en de computer soepel verloopt.

 

 

Virusscanner bijwerken

Een virusscanner is een programma dat ervoor zorgt dat er geen virussen op uw computer of laptop komen. Dit programma werkt vaak op de achtergrond en u merkt er daarom ook niets van. Het is alleen wel zo dat dit programma ook wel eens bijgewerkt moet worden, waardoor deze mogelijke virussen nog beter kan identificeren. Tijdens de jaarlijkse APK werken wij de virusscanner bij en zorgen wij ervoor dat deze goed staat ingesteld, zodat deze op de achtergrond al zijn werk doet.

 

 

 

Wat wij niet doen

Wij reinigen de binnenkant van uw computer of laptop niet. Het is aan ons de taak om de computer met behulp van handige trucs weer sneller en veiliger te maken.

 

 

 

 

Computerlessen

Wij verzorgen naast een computer APK ook computerlessen. In deze computercursus voor senioren wordt thuis op uw tempo uitgelegd hoe de computer werkt. Bijvoorbeeld het versturen van mailtjes, het zoeken op internet of het maken van een fotoboek. Wanneer u dit (op de website) leest, dan weet u waarschijnlijk al het een en ander van de computer. Tijdens de computerles kunt u natuurlijk ook wat ingewikkeldere vragen stellen zoals: hoe kan ik de foto’s van mijn telefoon op de computer krijgen en deze bewerken.